Начало Moto News MotoGP: Маркес на първа позиция в Германия

MotoGP: Маркес на първа позиция в Германия

38
0

Марк Маркес ще стартира от първа позиция на пистата Заксенринг, за Гран При на Германия. Световният шампион постигна ново най-добро време за първа позиция в MotoGP на сесията Q2, а на първа редица ще има още двама пилоти на Honda – Дани Педроса и Щефан Брадъл.

Времето на Маркес бе 1:20.937 и му донесе първа позиция, като след него на 0.296 бе съотборникът му от Repsol Honda Дани Педроса, който направи бързата си обиколка, преди да катастрофира. Така Маркес счупи 6-годишния рекорд за първа позиция на Кейси Стонър от 2008 г. – 1:21.067. Собствените си фенове зарадва и Брадъл (LCR Honda MotoGP), който даде 1:21.340 и стана 3-и, след като бе на първо място пет минути преди края на сесията.

Втората редица бе за пилотите на Yamaha, като най-бърз бе Алекс Еспаргаро (NGM Forward Racing) от категорията Open с машина Forward-Yamaha. След него бяха заводските пилоти на Movistar Yamaha MotoGP Хорхе Лоренсо и Валентино Роси.

Андреа Яноне (Pramac Racing) отново даде 7-о време пред Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech3) и Брадли Смит (Monster Yamaha Tech3), които заеха трета редица. Смит падна за 4-и път за този уикенд по време на Q2, но е без контузии. Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini) е 10-и, докато Андреа Довициозо и Ники Хейдън (Drive M7 Aspar) се промъкнаха до 4-а редица от Q1.

Кал Кръчлоу отсъстваше от Q2, защото катастрофира с висока скорост на 11-ия завой и се изтъркаля в чакъла към края на Q1. Кръчлоу не бе контузен и и се прибра на собствен ход до бокса.