Начало Moto News MotoGP: Маркес на полпозишън и в Япония

MotoGP: Маркес на полпозишън и в Япония

611
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка: Honda

Световният шампион Марк Маркес постигна 10-ия си полпозишън за сезона в MotoGP. Пилотът на Respol Honda бе най-бърз във втората квалификация за Гран при на Япония на пистата Мотеги. Така испанецът записа първата си стартова позиция на това трасе в кралския клас.

На влажното, но изсъхващо трасе Маркес записа 1:45.763 мин в последните секунди на сесията и изпревари с 0.132 сек Франко Морбидели от екипа на Petronas Yamaha. Неговият съотборник Фабио Куартараро допълни първата стартова редица.

Маркес бе с най-добро време още в началните минути на квалификацията с време 1:45.923 мин. След това успя да подобри времето си в последния сектор и да вдигне летвата до ниво, недостижимо за останалите пилоти. Силното представяне на Yamaha допълни заводският пилот Маверик Винялес, който постигна 4-о време.

До Винялес от втора редица ще потеглят Кал Кръчлоу от LCR Honda, който дойде от първата квалификация, и Джак Милър от Pramac Ducati. Последният изпревари заводските машини на италианския производител – Андреа Довициозо и Данило Петручи. Топ 10 с равни времена оформиха Алейш Еспаргаро и Валентино Роси с Yamaha.

Съотборникът на Маркес в Repsol Honda – Хорхе Лоренсо, не можа да премине първата квалификация. В нея той даде едва 9-о време

Най-бърз в квалификацията в клас Moto2 на Мотеги бе Лука Марини (SKY Racing Team VR46), следван от Аугусто Фернандес и Лоренсо Балдасари. В Moto3 от полпозишън ще потегли Николо Антонели, пред Алонсо Лопес и Тацуки Сузуки.

Пълно класиране от втората квалификация в MotoGP