Начало Moto News MotoGP: Маркес най-бърз в първия ден на Валенсия

MotoGP: Маркес най-бърз в първия ден на Валенсия

56
0

В първия ден от екшъна за Гран При на Валенсия, на пистата Рикардо Тормо доминираше лидера в шампионата и претендент за титлата Марк Маркес. Той изпревари своя съотборник от Repsol Honda Дани Педроса с 0.066 сек., а трети стана другият кандидат за короната Хорхе Лоренсо на 0.158 сек.

Въпреки силния вятър на пистата във Валенсия по време на втората свободна тренировка, Маркес направи 1:31.220, като се приближи до рекорда на Педроса за първа позиция от миналата година, койот е 1:30.844. Педроса бе близо до своя съекипник от Repsol Honda, докато Лоренсо прекара известно време в за да се направят настройки на мотоциклета му.

Пилотът на Monster Yamaha Tech 3 Кал Кръчлоу стана 4-и, въпреки че след това катастрофира, но не бе контузен. Това е последната Гран При на англичания за този тим, тъй като ще премине в Ducati. Вторият пилот в Yamaha Factory Racing Валентино Роси, който за последен път работи със своя технически шеф Джеръми Бърджис за последен път, стана 5-и на 0.4 сек.  Топ 10 допълниха Щефан Брадъл (LCR Honda), Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini), Брадли Смит (Monster Yamaha Tech 3) и дуото на Ducati Team Андреа Довициозо и Ники Хейдън.