Начало Moto News МотоGP: Маркес най-бърз в тренировките на Индианаполис

МотоGP: Маркес най-бърз в тренировките на Индианаполис

55
0
Марк Маркес

Марк Маркес бе най-бърз в тренировките на пистата Индианаполис преди поредни кръг от шампионата на МотоGP. Пилотът на Хонда оглави подреждането и в двете сесии на трасето, където спечели стартовете в Мото2 през 2011 и 2012 г.

Денят премина доста добре. След почивката бе важно да започнем уверено от самото начало. Истината е, че се почувствах удобно на мотора почти веднага. Опитах се да остана спокоен в първите няколко тура, тъй като те са най-сложни, но като цяло съм доволен от сесиите. Пистата се подобри значително по отношение на сцеплението и по-нататък през уикенда времената вероятно ще продължат да падат. Смятам, че вървим в правилната посока – коментира Маркес.

В първата тренировка Марк бе с 0,3 секунди по-бърз от Кал Кръчлоу. Англичанинът излезе втори в самия край на сесията, а трети остана заводският състезател на Ямаха Хорхе Лоренцо (на 0,480 сек от Маркес). Лоренцо и Дани Педроса използваха лятната пауза, за да се възстановят максимално от контузиите си, претърпени в последните стартове от първенството. Дани бе по-назад в началото на уикенда – между него и Хорхе се класираха Щефан Брадл, Валентино Роси и Алваро Баутиста. Топ 10 допълниха Андреа Довициозо, Ники Хейдън и Брадли Смит.

В тази тренировка лошо падане имаше Карел Абрахам. Чехът претърпя инцидента само десетина минути след началото и бе изнесен на носилка. В медицинския център го прегледаха за предполагаема контузия на лявото рамо. По-късно лекарите му разрешиха да кара в следващите изпитания.

Втората сесия бе триумф за Хонда – първите три места в подреждането бяха заети от Маркес, Педроса и Брадл. 20-годишната сензация в МотоGP срещна по-сериозен отпор от съотборника си и Лоренцо. Тримата се сменяха на върха на подреждането почти непрекъснато. В крайна сметка Марк отново бе най-бърз, а Дани остана втори – на 0,08 сек. Хорхе пък бе изместен на четвърта позиция в последните минути на тренировката от Брадл.

От пети до десети се подредиха Кръчлоу, Роси, Баутиста, Смит, Хейдън и Довициозо.