Начало Moto News MotoGP: Маркес недостижим и в Чехия

MotoGP: Маркес недостижим и в Чехия

366
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка: Repsol Honda

Марк Маркес стигна до 6-ата си победа за сезона в MotoGP. Пилотът на Repsol Honda спечели Гран при на Чехия в Бърно. В типичния си стил той оглави рано колоната и постепенно започна да се откъсва напред. На финала той завърши с 2.452 сек пред Андреа Довициозо с Ducati. Подиумът допълни Джак Милър от Pramac Ducati.

Стартът на състезанието бе отложен с около 40 минути, тъй като малко преди пилотите да потеглят за загряващата обиколка над трасето заваля дъжд, а всички бяха със сликове. Пилотите се прибраха в бокса и след инспекция на трасето началото на състезанието беше дадено при почти изцяло изсъхнала писта. Съответно и всички бяха с гуми за сухо.

Маркес направи силен старт от полпозишън и поведе. Зад него се озова Довициозо, който потегли отлично от 4-а позиция. Следваха Милър и Алекс Ринс със Suzuki. Двамата си размениха местата в 3-ия тур.

В първите обиколки обаче Маркес не можеше да се откъсне. След 10-ия тур обаче той вдигна темпото и започна да трупа преднина. Тя в един момент достигна 3 секунди. В края той малко намали темпото, за да си осигури 50-ата победа в кралския клас. Дови остана 2-и и вече е на 63 точки зад Марк в генералното класиране.

В спора за 3-ото място Милър изпревари Ринс в предпоследната обиколка. Кал Кръчлоу с LCR Honda пък мина пред Валентино Роси (Yamaha) в битката за 5-ото място. 7-кратният шампион бе най-челно завършилият пилот на Yamaha. Зад него останаха Фабио Куартараро с Yamaha Petronas SRT и Данило Петручи с Ducati.

Пълно класиране от състезанието в MotoGP