Начало Moto News МотоGP: Маркес отново на полпозишън – за четвърти пореден път

МотоGP: Маркес отново на полпозишън – за четвърти пореден път

39
0
Марк Маркес

Марк Маркес продължи перфектната си серия в квалификациите от тазгодишния световен шампионат на МотоGP. Пилотът на Хонда спечели четвърти пореден полпозишън и ще стартира от първа позиция в домашната си Гран при на Испания.

Битката за челното място на грида бе между Маркес и съперника му Хорхе Лоренцо. Състезателят на Ямаха излезе пръв след два опита на Марк, който обаче направи още една квалификационно серия и се върна най-отпред на стартовата решетка. Световният шампион бе предвидил възможността за три излизания, взимайки предвид и износването на меката гума, още преди началото на сесията.

Много съм щастлив от тази първа позиция, тъй като водих сериозна битка за нея, а и не очаквах да я взема – коментира Маркес. – Тук имаме малко повече проблеми, отколкото на други писти, но въпреки това все още поддържаме едно и също ниво с Лоренцо и Дани [Педроса]. Променихме окончателно стратегията си в последната минута. Попитах Санти дали е възможно да използваме три гуми софт и той каза да. Всичко се случи на бегом и съм доволен, че се получи. По-важният ден обаче е утре, като сме наясно, че преди всичко Хорхе, а и Дани разполагат със страхотно темпо.

Педроса остана трети, като не успя повтори показаната в тренировките скорост. Той заяви, Хонда са направили прогрес с мотора си, но така и не е успял да направи добра обиколка.

Четвърта позиция зае съотборникът на Лоренцо Валентино Роси, следван от Алеикс Еспаргаро и Андреа Довициозо. По-нататък в класирането на квалификацията се наредиха Щефан Брадл, Пол Еспаргаро, Брадли Смит, Алваро Баутиста и т.н.