Начало Moto News MotoGP: Маркес печели трета поредна първа позиция

MotoGP: Маркес печели трета поредна първа позиция

31
0

Световният шампион от Repsol Honda Марк Маркес за трети пореден път ще стартира от първа позиция. Младата звезда от MotoGP доминира и в квалификацията на Гран При на Аржентина на пистата Термас де Рио Хондо. Той успя да победи Хорхе Лоренсо и съотборника си Дани Педроса.

Маркес не изпусна от контрол нито една сесия от първата си визита на аржентинската писта. На квалификацията той постигна смятаното за невероятно постижение 1:37.683 в 15-минутната сесия, като затвърди на 100% рекорда на първи позиции – 3 от 3.

Пилотът на Movistar Yamaha MotoGP и шампион за 2010 и 2012 г.  в MotoGP Лоренсо се квалифицира втори, като отстъпи на Маркес с 0.742 сек. Педроса стана трети, с време 1:38.651, на близо секунда от съотборника си секунда от съотборника си. Алекс Еспаргаро (NGM Forward Racing) се представи още веднъж много добре със своя мотоциклет от категорията Open – Forward-Yamaha. Той зае място на втора редица, заедно с италианците Андреа Довициозо (Ducati Team) и Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP).

След като премина през Q1, Брадли Смит (Monster Yamaha Tech3) успя да постигне още веднъж резултат в топ 5 и е начело на трета редица с Андреа Яноне (Pramac Racing) и Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP). Брадъл направи атрактивен хайсайд, но това не му попречи на класирането. Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini), Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech3) бяха другите пилоти, които прескочиха Q1, а Ники Хейдън (Drive M7 Aspar) е до тях на 4-а редица.