Начало Moto News MotoGP: Маркес с 9-а победа, дубъл за Honda

MotoGP: Маркес с 9-а победа, дубъл за Honda

48
0

Феноменалният Марк Маркес спечели 9-а поредна победа от 9 старта през този сезон. Това стана на пистата Заксенринг за Гран при на Германия. Honda постигна блестящ двоен успех, тъй като втори стана другият заводски пилот на марката Дани Педроса, а трети бе Хорхе Лоренсо.

Тези тримата, както и повече пилоти от предната част на класирането, стартираха от питлейна. Причината бе, че непосредствено преди старта заваля дъжд и намокри пистата. Малко преди загряващата обиколка обаче асфалтът взе да изсъхва бързо и всички топ пилоти влязоха за сликове. Затова на стартовата решетка бяха половината от пилотите, а другите се наредиха на изхода на питлейна. Настройките на Брадъл обаче бяха за мокро, макар че гумите му бяха сликове и независимо че водеше, той изостана и стана 16-r в домашното си състезание.

В същото време пилотът на Repsol Honda Team започна страхотен рейд и за една обиколка стана 10-и, след това за две – трети, а на третата поведе колоната. Плътно зад него вървеше съотборникът му Педроса, който пресече финала на 1.5 сек. след Маркес. Лоренсо (Movistar Yamaha MotoGP) изостана на 9 сек., но се върна на подиума преди лятната почивка.

Съотборникът на Хорхе – Валентино Роси тръгна много устремно в началото и се готвеше за трето място, но бе изпреварен от съотборника си. Доктора изостана на 9 сек., Топ 5 оформи невероятният в това състезание Андреа Яноне. Братята Еспаргаро – Алекс (NGM Forward Racing) и Пол (Monster Yamaha Tech3) станаха 6-и 7-и и продължават своето добро представяне за 2014 г. В топ 10 влязоха Андреа Довициозо, Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini) и Кал Кръчлоу.

Труден уикенд имаше и Брадли Смит, който стана 19-и след като падна, но успя да продължи в 5-ото си състезание в Германия. Катастрофира и Майкъл Лавърти (Paul Bird Motorsport) но без сериозни контузии.