Начало Moto News MotoGP: Маркес с първа позиция и рекорд на Сепанг

MotoGP: Маркес с първа позиция и рекорд на Сепанг

57
0

Пилотът на Repsol Honda Team и лидер във временното класиране Марк Маркес спечели първа позиция за утрешното състезание на пистата Сепанг за Гран При на Малайзия. Той постигна нов рекорд на трасето с време 2:00,011 сек. Първа реди окомплектоваха  Валентино Роси (Yamaha Factory Racing) и Кал Кръчлоу (Monster Yamaha Tech 3).

Маркес спечели полпозишъна в последната обиколка на пистата. Заради дъжда на част от трасето, като това бе причината топпилотите да постигнат най-добрите си времена в последната част на сесията.Въпреки тежките условия Мркес направи рекордната си обиколка на квалификацията, като свали Роси от първата му полпозишън за годината и го изпревари с 0325 сек.  Кал Кръчло остана на 0.348 сек. от Маркес.

Хорхе Лоренсо (Yamaha Factory Racing) се върна в пита, след като в началото на сесията излезе извън пистата, а при второто си излизане застана начело и бе там до последната обиколка, когато го изпревариха трима пилоти. До него на втора редица е съотборникът на Маркес – Дани Педроса и Алваро Баутиста от Gresini Honda. На трета редица са Врадли Смит, Андреа Довициозо (Ducati Team) и Алекс Еспаргаро (Power Electronics Aspar).

Пилотът на Honda LCR Щефан Брадъл няма да стартира в състезанието, тъй като падна и си счупи десния глезен по време на последната тренировка.