Начало Moto News МотоGP: Маркес с трета поредна победа

МотоGP: Маркес с трета поредна победа

61
0
Марк Маркес

Марк Маркес приключи подобаващо уикенда, в който доминира напълно на пистата Индианаполис – с победа на легендарното трасе. Това е трети пореден успех за 20-годишния пилот. Екипът му Хонда пък постигна трети двоен успех благодарение второто място на съотборника му Дани Педроса. Последното място на подиума бе заето от Хорхе Лоренцо (Ямаха).

Маркес бе най-бърз във всички сесии този уикенд – нещо, което не се бе случвало от доминацията на Кейси Стоунър в Гран при на Австралия миналия сезон. Освен, че е трета поредна за Марк, победата е четвърта за него за сезона. Испанецът взе и всички надпревари в Съединените щати с тази на Инди, след като по-рано през годината бе пръв в Остин и на Лагуна Сека.

Пилотът на Хонда потегли от полпозишън, но за пореден път стартът му не бе особено добър. Той отиде зад Лоренцо и Педроса, като ги изпревари съответно в деветата и 13-та обиколка. И двамата му противници не са на 100% възстановени от контузиите си, но дадоха всичко от себе си в битката. В крайна сметка Маркес пресече пръв финала, на почти 3,5 секунди пред Педроса.

Дани изпревари Лоренцо в началото на предпоследната обиколка, след като дотогава изглеждаше, че ще финишира трети. За четвъртата позиция се пребори Валентино Роси с втората Ямаха. Той пък задмина Кал Кръчлоу (Тех3 Ямаха) във финалния тур. Шести, зад англичанина, карирания флаг видя Алваро Баутиста (Хонда Грезини), следван от Щефан Брадл (LCR Хонда).

Топ 10 завършиха съекипникът на Кръчлоу Брадли Смит и пилотите на Дукати Ники Хейдън и Андреа Довициозо.

Следващият старт е другата седмица на пистата в Брно (Чехия). Маркес е начело в генералното класиране със 188 точки – 21 повече от Педроса (167). Следва Лоренцо със 153, Роси – 130, Кръчлоу – 127 и т.н.