Начало Moto News МотоGP: Маркес спечели битката на Арагон

МотоGP: Маркес спечели битката на Арагон

36
0
Марк Маркес

Марк Маркес спечели битката на пистата Арагон, изпреварвайки Хорхе Лоренцо с 1,356 сек. Трети след крайно оспорвана борба стана Валентино Роси, който надделя над Алваро Баутиста и Щефан Брадл.

Маркес тръгна от полпозишън днес, но Лоренцо поведе след старта. Хорхе и съперниците му от Хонда вървяха плътно един зад друг, когато в седмия тур Марк отвори широко крива, за да избегне задното колело на Дани Педроса при спиране. 20-годишният състезател се върна на трасето и точно тогава съотборникът му претърпя инцидент.

Дани празнува днес 28-ия си рожден ден, но на трасето нямаше никакъв късмет и изостана още повече от Маркес и Лоренцо в генералното класиране. Той бе изнесен на носилка и закаран в медицинския център на трасето за преглед. Инцидентът вероятно сложи край на надеждите на Педроса за титлата.

Междувременно Маркес настигна Лоренцо и го задмина шест тура преди финала. Хорхе опита да остане максимално близо до него, но пилотът на Хонда натисна сериозно и пресече пръв финала.

Още по-сериозна бе битката за третата позиция. Освен Баутиста и Брадл Кал Кръчлоу също се намеси в нея, но Роси се върна на подиума, пресичайки трети финала на Арагон.

Четвърти остана Баутиста, следван от Брадл, Кръчлоу, Брадли Смит, Андреа Довициозо, Ники Хейдън, Андреа Яноне и т.н.