Начало Moto News МотоGP: Маркес спечели в Германия, поведе в шампионата

МотоGP: Маркес спечели в Германия, поведе в шампионата

17
0
Марк Маркес

Марк Маркес (Хонда) спечели Гран при на Германия от световния шампионат на МотоGP. Испанецът изпревари Кал Кръчлоу, а трети остана Валентино Роси. Тримата стартираха в този ред от грида, от който отсъстваха Дани Педроса и Хорхе Лоренцо.

Маркес и Кръчлоу обаче трябваше да си върнат позициите, след като в началото отидоха четвърти и седми в колоната. Поведе Роси, но още в първия тур бе изпреварен от Щефан Брадл. Алекс Еспаргаро за малко изглеждаше на път да задмине Валентино, но скоро той отстъпи на Маркес. В петата и шестата обиколка Марк последователно изпревари в последния завой Роди и Брадъл, връщайки се по този начин начело на колоната. Кръчлоу също навакса загубените позиции, като в средата на дистанцията взе и второто място от легендарния италианец.

Кал се опасяваше, че контузиите му от паданията в събота ще окажат влияние върху скоростта му в състезанието. Той обаче не позволи това да се отрази твърде много и започна да настига Маркес, който бе с аванс от три секунди пред него. Пилотът на Тех 3 Ямаха вложи максимум усилия, но успя да се доближи на малко секунда и половина.

Това е втора победа за дебютанта в МотоGP този сезон Маркес. Той излезе начело във временното генерално класиране със 138 точки пред Педроса (136) и Лоренцо (127). Кръчлоу е четвърти с актив от 107 пункта пред Роси – 101.