Начало Moto News MotoGP: Маркес триумфира и на Льо Ман

MotoGP: Маркес триумфира и на Льо Ман

672
0
Марк Маркес
снимка: Repsol Honda

Шампионът Марк Маркес спечели и състезанието за Гран при на Франция на Льо Ман в MotoGP. Пилотът на Repsol Honda триумфира в битка със заводските пилоти на Ducati Андреа Довициозо и Данило Петручи. Двамата завършиха втори и трети..

Победата на Маркес беше под номер 300 за производителя Хонда във висшия клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Петручи се опита да атакува Маркес след старта, но в първия шикан начело бе испанецът. Обиколка по-късно Данило пробва нова атака, но тя бе неуспешна. След което пилотът на Ducati загуби темпо и изостана до 5-о място.

Джак Милър от Pramac Ducati обаче не остави шампиона да се откъсне напред. В 5-ата обиколка той дори го изпревари.

Лидерството на Милър продължи само 2 обиколки. На шикана Дънлоп Маркес си върна лидерството и от този момент нататък започна да се откъсва.

В същото време Милър бе застигнат от Довициозо, който в началото бе изостанал до 7-а позиция. Дови го изпревари в средата на дистанцията, но нямаше отговор на темпото на Маркес. Андреа трябваше да се защитава от атаките на Петручи, който отново имаше конкурентно темпо.

Пет обиколки преди края Данило предприе атака на шикана Дънлоп, но излезе настрани от идеалната линия. Последва нов опит на следващата обиколка, но и той беше неуспешен. Така двамата оформиха местата на подиума.

Милър завърши 4-и, като в края трябваше да се отбранява от атаките на Валентино Роси. На това трасе Yamaha не се представи на очакваното ниво, като усилията на Доктора стигнаха едва за 5-ото място.

Другият пилот на Yamaha Маверик Винялес направи слаб старт и бе едва 14-и в един момент. В 7-ата обиколка той отпадна, след като бе ударен от Франческо Баная.