Начало Moto News МотоGP: Маркес взе полпозишъна за Гран при на Германия

МотоGP: Маркес взе полпозишъна за Гран при на Германия

33
0
Марк Маркес

Марк Маркес (Хонда) спечели полпозишъна за Гран при на Германия в шампионата на МотоGP, която ще се продеве утре на пистата Заксенринг. С второ и трето време – съответно на 0,123 и 0,182 сек – останаха Кал Кръчлоу (Тех 3 Ямаха) и Валентино Роси (Ямаха). В квалификацията не участваха Хорхе Лоренцо и Дани Педроса. Причината и при двамата бе катастрофи, но пилотът на Хонда все още има някакъв шанс да получи разрешение да кара в състезанието – ако контузиите от сутрешния му инцидент не са прекалено тежки.

Поредица инциденти се случиха от свободните тренировки досега. Лоренцо и Педроса са травми на лява ключица, като за Хорхе това бе втори сериозен удар след този на Ассен и той няма да участва в надпреварата.

Времето на Маркес, с което взе полпозишъна – 1:21.311 – бе с три десети по-слабо от най-добрата обиколка на Заксенринг (тя е на Кейси Стонър от 2008 г.) Първата позиция е трета за младия испанец след успехите му в квалификациите в Тексас и Льо Ман. Кръчлоу е с топ 3 време за трети пореден състезателен уикенд. Англичанинът претърпя две тежки падания в петък и изпитва доста болки, но се справи с днешното предизвикателство.

За Валентино Роси пък това ще е първи старт от челната редица от 988 дни насам. За последно той успя да се класира сред най-бързите трима в квалификация в Португалия през 2010 г.

На втора редица ще застанат Щефан Брадъл (LCR Хонда, за когото това е домашен старт), Алекс Еспаргаро (Аспар Априля) и Ники Хейдън (Дукати). Зад тях се класираха Брадли Смит (Тех 3 Ямаха), Алваро Баутиста (Грезини Хонда), Андреа Довициозо (Дукати), Клаудио Корти (Форуард FTR-Кавазаки). Корти и Данило Петручи направиха особено силно впечатление днес, оглавявайки таблицата в Q1 и стигайки за първи път битката в Q2. Петручи имаше проблем във втората част и остана 11-ти.

Педроса пък е записан с 12-то време и ще стартира от тази позиция, а лекарите му разрешат.