Начало Други MotoGP и NASCAR ще се излъчват по нови спортни канали на Мтел

MotoGP и NASCAR ще се излъчват по нови спортни канали на Мтел

63
0

Шампионатите на MotoGP и NASCAR ще се излъчват по нови спортни канали на Мтел.

Компанията обяви създаването на три спортни HD канала – двата собствени Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2, както и EDGEsport. Те ще излъчват над 20 различни групи спорт с повече от 250 турнира и състезания годишно.

Каналите ще са изцяло на български език и ще предложат на зрителите 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. 8000 часа в програмата им ще са отделени за преки предавания.

Mtel Sport 1 стартира на 14 януари, другите – на 1 март.

Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 ще излъчват ексклузивно част от най-известните световни тенис турнири с българско участие – тези от сериите „Masters“.

За първи път в България любителите на бойните спортове ще могат да гледат състезанията на UFC – най-голямата организация в света за ММА двубои. В програмата на новите спортни канали са включени и други световни ММА събития – World series of Fighting (WSOF, където участва Благой Иванов) и Fight Nights Global.

Баскетболната Евролига също е включена в спортното съдържание на каналите. Зрителите ще могат да следят изявите на Александър Везенков и Йордан Минчев, играещи в баскетболните грандове „Барселона“ и „Фенербахче“.

В програмата на двата канала са включени още футболни мачове от холандското, руското и китайското първенство, в което в момента играе най-скъпоплатеният играч в историята на футбола досега Карлос Тевес. Още в деня на старта Mtel Sport 1 каналът ще предложи коментарно студио за футболната среща от холандското първенство ПСВ Айндховен-Екселсиор.

Феновете на високите скорости ще могат да следят популярни състезания, за да видят звезди като Джеф Гордън от неизлъчваните до момента у нас стартове от NASCAR Sprint Cup, както и като и звездите на Moto GP като Валентино Роси, Марк Маркес, Хорхе Лоренсо.

Ще бъдат предавани също така мачовете от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (NHL).

Съдържанието на EDGEsport ще се различава от това, предлагано от двата собствени канала на телекома. EDGEsport ще излъчва многообразие от екстремни спортове: мотокрос, планинско колоездене, сърфинг, ски, сноуборд състезания и много други.

До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно. След тази дата те ще могат да включат каналите като добавка към редовния си месечен план. За добавянето само на Mtel Sport 1 цената е 1,99 лв. месечно с двугодишен абонамент и 3.99 лева месечно без абонамент. Абонаментът за пакет Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGESport ще струва 2.99 лева на месец с двугодишен абонамент и 5.99 лева месечно без такъв. За абонатите на Mtel NOW достъпът до каналите ще е безплатен и след 1 април.