Начало Moto News МотоGP: Ники Хейдън преговаря с LCR Хонда за догодина

МотоGP: Ники Хейдън преговаря с LCR Хонда за догодина

52
0
Ники Хейдън

Ники Хейдън преговаря с екипа на LCR Хонда за място за следващия сезон в МотоGP, разкри самият пилот на пистата Индианаполис. Той обяви още на Лагуна Сека, че няма да остане в Дукати догодина, а от настоящия му тим вече съобщи, че привлича Кал Кръчлоу.

Ситуацията обаче не разсейва американеца, който даде шесто време в квалификацията за надпреварата на Инди.

Определено не бяха най-гладките ми сесии! В последната свободна тренировка малко объркахме някои настройки, от което пострада най-вече задното сцепление. Оправихме нещата за Q2 наистина бързо. Да се класирам на втора редица определено е по-добре в сравнение с представянето ни в някои други състезания – коментира Ники.

Той обясни, че има няколко добри възможности за следващия сезон и определи LCR Хонда като вълнуващ шанс.

Следващата година определено ще има промяна. Има няколко неща, които изглеждат обещаващи, но страшно много детайли трябва да се обработят отсега нататък. Далеч сме от решение. Вълнувам се, тъй като има опции. Не сме наясно с нивото на заводските мотори за догодина, не знаем какъв потенциал ще имат. Но ни предстоят чудесни неща и нямам търпение да продължа да се състезавам. От този сезон обаче ни остават доста стартове, а аз искам да приключа годината с Дукати по възможно най-добрия начин. Надявам се да постигнем резултати, с които да можем да се гордеем – допълни Хейдън.

2013 г. е петият сезон на Ники с Дукати. Той се присъедини към тима в началото на 2009-та.

Главният изпълнителен директор на LCR Хонда Лучо Чечинело също потвърди провеждането на разговорите.

Все още дискутираме с HRC, а HRC обсъждат всичко с Хонда в Америка. Ще видим дали ще успеем да намерим достатъчен бюджет за втори мотор в отбора ни – каза той.