Начало Moto News МотоGP: Нямаме какво да губим и това е в наша полза, заяви...

МотоGP: Нямаме какво да губим и това е в наша полза, заяви Лоренцо

55
0
Валентино Роси,Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо има шанс този уикенд да стане десетият пилот с поне три титли в най-високата категория на мотоциклетния спорт МотоGP. Той е на 13 точки зад лидера в генералното класиране на тазгодишното първенство Марк Маркес (Хонда), но пък спечели стартовете в Австралия и Япония и върви наистина силно. Съотборникът му Валентино Роси пък заяви, че ще помага на Хорхе както може.

И двамата имаха допълнителен ангажимент преди надпреварата във Валенсия. Те се появиха изненадващо на световното изложение за мотоциклети (EICMA) в Милано в началото на седмицата, за да представят новия МТ-09 Street Rally. В презентацията бе включен видеоклип, сниман във вече прочутото ранчо на Роси. Самият той и Лоренцо заедно с президента на Yamaha Motor Company Хироюки Янаги показаха мотора на публиката, а след това вече бе време вниманието да се съсредоточи върху последния кръг от световния шампионат.

Идва време за последната надпревара. Тя ще е вълнуваща, може би най-интересната за целия сезон. Все още сме в борбата и това засега е най-важното нещо. Мотивацията ми е огромна, тъй като само преди три старта си мислехме, че шампионатът е приключил. Вместо това имаме реален шанс за короната. Валенсия освен това ми е домашен старт и всичко ще е особено емоционално – коментира шампионът за 2010 и 2012 г. – Нямаме какво да губим и това е в наша полза. Може би основният ни съперник усещат повече напрежение, тъй като е толкова близо до успеха. Ако продължим да се състезаваме на досегашното ниво, можем да се борим за победа. Никога не знаеш какво може да се случи, особено когато прогнозата за времето е толкова несигурна, колкото беше миналата година. Имаме вяра в себе си и се надяваме на добро състезание пред родните ни фенове – допълни Лоренцо.

Роси от своя страна бе категоричен, че ще направи всичко по силите си, за да помогне на съотборника си.

По принцип Валенсия не е от най-силните ми писти, но все пак имам чудесни подиуми и победи там. Както винаги ще се постараем да извлечем максимума през уикенда. Искам и да помогна колкото мога на Хорхе в неделя, както и да се кача на почетната стълбичка – каза Валентино.