Начало MotoGP News MotoGP обяви на кои дати ще бъдат предсезонните тестове за следващата година

MotoGP обяви на кои дати ще бъдат предсезонните тестове за следващата година

144
0
MotoGP 2022
снимка, Мишлен

MotoGP обяви на кои дати ще бъдат предсезонните тестове за следващата година. За втори пореден сезон, зимните изпитания в MotoGP ще се състоят само пет дни, които ще са разпределени в два теста. Част от стремежа на Дорна да намали броя на тестовите дни е увеличения брой състезания в календара.

Традиционно тестовете ще започнат с тридневни изпитания, в които ще могат да участват само тестови състезатели и новобранци. Така нареченият „шейкдаун“ ще се проведе на пистата Сепанг от пети до седми февруари 2023 г.

Първият официален тест на MotoGP за 2023 г. ще се проведе на 10-12 отново на пистата Сепанг край Куала Лумпур.

После керванът ще се премести в Португалия на 11-12 март за последен двудневен тест на пистата Алгарве. Новата кампания в MotoGP ще бъде на 26 март на трасето край Портимао. Промяната се налага заради ремонтните дейности на пистата Лосаил в Катар.

„Вече могат да бъдат обявени предварителните дати за предсезонните тестове за сезон 2023. Международната писта Сепанг в Малайзия първо ще бъде домакин на тестовете за проверка от 5 до 7 февруари. На тях ще бъдат допуснати са само за заводски тестови пилоти на MotoGP, както и новобранци“, се казва в кратко съобщение на MotoGP.

След това Сепанг ще бъде домакин на първия официален тридневен тест на MotoGP от 10 до 12 февруари. Пистата Аутодромо Интернасионал до Алгарве ще бъде домакин на последния двудневен тест за клас MotoGP на 11 и 12 март. После трасето край Портимао ще приеме първия кръг от сезон 2023 в световния шампионат по мотоциклетизъм.“

От Дорна Спортс все още не са публикували първоначалната версия на календара за догодина. Очаква се да има някои промени. Една от тях трябва да е завръщане на Гран при на Унгария на нова писта край Дебрецен. Надпреварата във Финландия най-вероятно ще отпадне завинаги от MotoGP след като компанията, собственик на пистата Кими Ринг изпадна в несъстоятелност.

Миналия уикенд бе потвърдено, че Гран при на Великобритания ще се проведе от 4 до 6 август 2023 г. Освен това стана ясно, че сериите ще се завърнат в комплекса „Крилото“, който се използваше през 2011 и 2012 г.