Начало Moto News MotoGP: Първа полпозишън за Алекс Еспаргаро

MotoGP: Първа полпозишън за Алекс Еспаргаро

64
0

Алекс Еспаргаро ще стартира от първа позиция в Гран При на Хорландия на пистата Ассен. Това е първият полпозишън в кариерата на по-големият брат Еспаргаро, а до него на първа редица за Марк Маркес и Дани Педроса.

Лек дъжд съпътстваше втората квалификация. Група пилоти се усетиха овреме и излязоха по-рано на пистата, преди дъждът д се усили и да намокри трасето. Така пилотът на NGM Forward Racing Еспаргаро бе в тази група и спечели първата позиция за сефте в кариерата си. Неговото време – 1:38.789 е с повече 5 секунди от времето на 4-ата свободна тренировка. Двамата от Repsol Honda – Маркес и Педроса заеха местата на първа редица като изостанаха от Епаргаро съответно 1.4 и 1.9 секунди респективно.

Още една добра квалификация направи Андреа Яноне (Pramac Racing), който е начело на втора редица, а до него бе Кал Кръчлоу, който се промъкна от Q1 и взе преднина по време на свободните тренировки. Бившият съотборник на Кръчлоу – Брадли Смит (Monster Yamaha Tech3) допълни втора редица. На трета са Андреа Довициозо, Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP) и Хорхе Лоренсо (Movistar Yamaha MotoGP). На четвърта редица са Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini), Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech3) и Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP), но те са на 4 сек от времето на Алекс.

Няколко пилоти сложиха мокри гуми в края на сесията, когато дъждът стана проливен, но не успяха да си подобрят времената, а за щастие нямаше и катастрофи, въпреки трудните условия.