Начало Moto News МотоGP: Първи „мачпойнт“ за Маркес – на Филип Айланд

МотоGP: Първи „мачпойнт“ за Маркес – на Филип Айланд

34
0
Дани Педроса,Марк Маркес

Марк Маркес има шанс да спечели световната титла в МотоGP през предстоящия уикенд на Филип Айланд в Австралия. 20-годишният пилот на Хонда е начело в генералното класиране на първенството и е с аванс от 43 точки пред Хорхе Лоренцо (Ямаха). Трети в подреждането е съотборникът му Дани Педроса – на 54 назад.

Преднината на Марк след неделната надпревара трябва да е 51 точки, за да стане той носител на короната. Новак в сериите не е печелил титлата от успеха на Кени Робъртс пред 1978 г.

Направихме добър уикенд в Малайзия и взехме наистина важни за шампионата точки – коментира Маркес, който финишира втори на Сепанг. – Сега няма време за почивка и отиваме в Австралия за следващата надпревара. Ще се опитаме да вървим в същата посока, да се настроим както трябва, тъй като в момента това работи добре за нас. Стартът на Филип Айланд ще е важен за първенството, тъй като има само още три състезания и всяка точка е от значение. Подходът ни ще е да се справяме с всяко предизвикателство едно по едно. Ще работим упорито от началото на уикенда и ще запазим концентрация.

Маркес има шест победи досега през сезона, а преди това е шампион в 125 куб. см през 2010 г. и в Мото2 през 2012-та. Успехите му в МотоGP през 2013-та вече го направиха рекордьор, след като досега друг новак не е печелил толкова надпревари. В тазгодишното първенство Лоренцо има 5 победи, а Педроса – 3.

Дани от своя страна ще се опита да поддържа формата от Сепанг, където спечели втора поредна победа след триумфа си през 2012-та на малайзийското трасе. Той обаче няма първо място на Филип Айланд.

Много съм доволен от представянето си в Малайзия, където целият тим свърши страхотна работа. Имах два дни за почивка преди да потеглим за Австралия. Желанието ни е да се класираме възможно най-добре във финалните три надпревари. Самата писта е истинско удоволствие, конфигурацията й води до интересни състезания. Предишните ми резултати там са различни по сила – допълни Педроса.