Начало Moto News MotoGP: Педроса и Honda пак окупираха върха

MotoGP: Педроса и Honda пак окупираха върха

49
0

Дани Педроса отново се върна на върха в последния ден от тестовете на MotoGP на пистата Сепанг в Малайзия. Отборът на Repsol Honda окупира върха на класирането, тъй като втори бе съотборникът му Марк Маркес, а трети остана вчерашния победител Хорхе Лоренсо.

След като цяла нощ над пистата валя дъжд, пилотите веднага излязоха на пистата. Педроса започна със симулиране на състезание, като постигна най-добро време и в сутрешната част на сесията – 2:00.866, но това бе по-слабо от времето му във втория ден. Следобед обаче той подобри постижението си с близо три десети и даде  2:00.562. Само на 0,081 сек. след него бе съотборникът му – новакът Марк Маркес. Испанецът тестваше гуми и окачване, като в сутрешната част бе трети, след Лоренсо, но следобед подобри времето си и се нареди зад Дани. Трети стана Лоренсо (Yamaha Factory Racing), който изостана на 0,430 сек. Пилотът от Майорка обаче е най-бързият пилот в тридневните тестове с вчерашното си постижение 2:00.282, което е неофициален рекорд на пистата. В последния ден Хорхе тестваше меки и средно меки гуми, като направи дълъг стинт от 20 обиколки и само една грешка.

Валентино Роси бе четвърти, след своя съотборник  и точно на 0,500 след Педроса. Седемкратният световен шампион обаче е 5-и в класирането от трите дни. В последната сесия той бе само с 16 хилядни по-бърз от Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini) е с 0,032 сек. от Кал Кръчлоу (Monster Yamaha Tech 3), който обаче с вчерашното си постижение зае 4-о място в общото класиране. Седми в последния ден бе Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP). Ducati Team постигна прогрес на този тест с новата конфигурация на резервоара си, което наложи промени на настройките на машината. Това се оказа добро решение. В последния ден Андреа Довициозо излезе от пита с изцяло черно шаси и бе по-бърз с 4 десети от съотборника си Ники Хейдън. Двамата заеха 8-о и 9-о място. Тестовият пилот Микеле Пиро, който катастрофира днес обаче стана 12-и и кара изцяло ново шаси и в трите дни. Топ 10 оформи съотборникът на Кръчлоу Брадли Смит, който и в трите дни работеше усилене върху стила си на езда и техниката на спиране. Той също имаше малък инцидент, но се отърва без контузии.

Друг новак в класа – Андреа Яноне (Energy T.I. Pramac Racing Team) завърши на 11-а позиция и доста близо до пилотите от заводския тим на Ducati. Бен Спийс, който продължава да бъде измъчван от травма в рамото си, изостана на половин секунда от своя съотборник.

При машините CRT най-бързи са пилотите на Power Electronics Aspar. В общото класиране най-бърз бе Алекс Еспаргаро, но днес той бе победен от съотборника си Ранди де Пюние, който зае 13-а позиция. При пилотите от Avintia Blusens също се получи дихференциация, като по-бързият бе Хектор Барбера, а Хироши Аояма бе след него. Тестовите пилоти на Yamaha – Кацуюки Накасуга и Ватару Йошикава, задено с Такуми Такахаши от Honda работиха по различни програми от титулярите в отборите.