Начало Moto News МотоGP: Педроса няма да участва в старта на Заксенринг, Лоренцо пропуска и...

МотоGP: Педроса няма да участва в старта на Заксенринг, Лоренцо пропуска и Лагуна Сека

37
0
Дани Педроса

Дани Педроса (Хонда) няма да участва в Гран при на Германия от шампионата на МотоGP. След последните прегледи тази сутрин (вследствие на вчерашната катастрофа на испанеца) лекарите не му дадоха позволение да кара на пистата Заксенринг.

Педроса падна лошо в третата тренировка. Той изтърва квалификацията, тъй като в този момент бе в болница. По принцип бе получил позволение да кара в загрявката, но не се появи на трасето. Причината бе постоянно виене на свят. Последваха още прегледи, при които освен световъртеж бе установено и твърде ниско кръвно налягане. В крайна сметка лекарите решиха, че е по-добре Дани да не участва в надпреварата.

Съотборникът на Педроса Марк Маркес тръгва от полпозишън в състезанието, а до него на грида ще са Кал Кръчлоу и Валентино Роси.

Междувременно стана ясно още, че Хорхе Лоренцо ще пропусне не само старта в Германия, но и следващия на Лагуна Сека в САЩ. Световният шампион претърпя катастрофа по-рано в тренировките на Заксенринг и изкриви титаниевата пластина в рамото си, придържаща счупената му на Ассен ключица. Той трябваше да се подложи на спешна операция, за която се прибра в Испания.

На хората, които ме питат за Лагуна, бих искал да кажа, че нямам желание да поемам повече рискове и искам да се възстановя. Ще се видим на Инди! – написа Лоренцо в Туитър акаунта си.