Начало Moto News МотоGP: Педроса посвети успеха на Сепанг на отбора и феновете си

МотоGP: Педроса посвети успеха на Сепанг на отбора и феновете си

71
0
Дани Педроса

Дани Педроса отбеляза специална победа в Гран при на Малайзия, която посвети на екипа и феновете си. Това бе трети успех за пилота на Хонда за годината и втори пореден на пистата Сепанг до Куала Лумпур, благодарение на който той намали разликата спрямо втория в генералното класиране Хорхе Лоренцо (Ямаха) на 11 точки.

Испанецът остави зад гърба си инцидента от Арагон, след който отпадна от състезанието там и се справи прекрасно с предизвикателствата на малайзийския старт.

Много съм щастлив от тази победа, тъй като тя е безкрайно специална. Нивото ми на каране бе наистина добро, а успехът дойде след една трудна седмица, през която лежах в леглото си и едва се движех. Да дойда тук и да спечеля е фантастично, така че благодаря на отбора си. Последните дни не бяха от най-добрите, но не бива да гледаме повече назад. Жалко е само, че темпото ни бе като това на Арагон и можеше да са две поредни победи – коментира Дани.

Педроса бе доволен, че излезе начело сравнително рано и след това контролираше скоростта в надпреварата.

Темпото не би чудесно и ми доста голямо удоволствие да карам начело. Моторът работеше прекрасно. Първите обиколки винаги щяха да са ключови, но исках първо да проверя пистата, да видя какво е чувството. След това Хорхе вървеше доста бързо, но опитах да изляза начело и да отворя разлика. Чувствах се уверен и в крайна сметка водех с достатъчно, така че контролирах нещата. Марк обаче завършва на подиума всеки път и е много трудно да наваксвам точки спрямо него. Сега трябва да се фокусираме върху всеки отделен старт – допълни Дани.