Начало Moto News МотоGP: Педроса разочарован от представянето си на Мотеги

МотоGP: Педроса разочарован от представянето си на Мотеги

35
0
Дани Педроса

Дани Педроса изгуби окончателно всякакъв шанс да се бори за титлата в МотоGP през сезон 2013 г. след Гран при на Япония. Испанецът финишира трети в предпоследния кръг от първенството на пистата Мотеги и е на същата позиция в генералното класиране с 280 точки – на 38 зад съотборника си в Хонда Марк Маркес и на 25 зад Хорхе Лоренцо (Ямаха).

Педроса бе сред фаворитите за победа на Мотеги, тъй като бе спечелил предишните две надпревари на тази писта. Той се нареди на четвърта позиция на грида, а по-късно успя да се измъкне трети, възползвайки се от грешка на Валентино Роси във втория тур. Дани поддържаше темпото в челото до 16-ата обиколка, когато Лоренцо увеличи скоростта и сънародникът му така и не успя да намери отговор на това. Педроса постепенно изостана на над 4 секунди.

Тази надпревара не бе сред най-добрите за мен. Опитах да дам максимума от себе си, но се борех сериозно с излизането от завоите спрямо Лоренцо и Маркес. Иначе потеглих добре, макар да загубих две места в първия завой. Бях спокоен, стараех се да не правя грешки, но така и не можех да излизам от завоите толкова бързо, колкото по принцип ми се удава. В средата на състезанието Хорхе промени темпото и не можах да се задържа близо. В крайна сметка не ми остана нищо. Не се представих според очакванията си, но все пак ще работя в посока подобрение – коментира Педроса.

Третото място на Мотеги бе 12-ти подиум за него този сезон. Той не бе щастлив, че няма да участва в битката за титлата, но не се отказва от борбата в последния старт:

Сега съм извън (сметките за) шампионата, но ще дам най-доброто от себе си, когато пристигнем във Валенсия. От тези двамата (Лоренцо и Маркес – б.р.) ще трябва да проведат своя двубой!