Начало Moto News МотоGP: Педроса с успешна операция на ключица

МотоGP: Педроса с успешна операция на ключица

74
0
Дани Педроса

Дани Педроса бе подложен на операция веднага след финала на тестовете, проведени в началото на седмицата. Пилотът на Хонда претърпя хирургическата интервенция, за да бъдат извадени пластина и 13 винта от дясната му ключица, които бяха поставени там след инцидент с Марко Симончели в Гран при на Франция през 2011 г.

От тима на Хонда заявиха, че всичко е преминало добре и пилотът има нужда от двуседмична почивка. Това не е проблем, тъй като следващите му тренировки са насрочени чак за догодина – в началото на февруари на пистата Сепанг.

Педроса контузи ключицата си и този сезон, на пистата Заксенринг. Тогава той предпочете да не бъде опериран и продължи да се състезава, като в крайна сметка стана трети в тазгодишния световен шампионат.

В Хонда пък са убедени, че Дани може да спечели титла в бъдеще, въпреки че бе победен през 2013-та от съотборника си Марк Маркес. Шефът на тима Ливио Супо е убеден, че стечението на обстоятелствата е попречило на Педроса тази година.

За съжаление Дани нямаше никакъв късмет. Почти не правеше катастрофи, а се контузи при една от малкото (тази на Заксенринг) и след това не завърши на Арагон, като вината не бе негова. Вярвам, че бе в състояние да спечели тези две надпревари или в най-лошия случай да финишира втори. Ако събитията в тях се бяха развили другояче, е ясно, че щеше да се бори за титлата до Валенсия. Потенциалът му е много висок и сме сигурни, че догодина ще остане в битката за короната – обясни Супо.

Началникът на HRC Шухей Накамото заяви в началото на годината, че Педроса или ще спечели шампионата през 2013-та, или никога няма да вземе титла. В края на сезона обаче и той се съгласи, че пилотът изостана заради инциденти, за които не може да бъде укоряван.

Дани беше в прекрасна форма преди катастрофата на Заксенринг. След това просто физически не бе в състояние да се бори за победи. При инцидента на Арагон имаше огромен малшанс – заяви Накамото.