Начало Moto News МотоGP: Педроса спечели на Сепанг, двойна победа за Хонда

МотоGP: Педроса спечели на Сепанг, двойна победа за Хонда

35
0
Дани Педроса

Дани Педроса спечели втора поредна победа на пистата Сепанг в Малайзия след миналогодишния си успех там и трета за сезон 2013 г. Триумфът на Хонда бе двоен, след като Марк Маркес завърши втори в състезанието. 20-годишният испанец направи страхотна битка с Хорхе Лоренцо (Ямаха), който попълни подиума на трасето до Куала Лумпур.

Това е първа победа за Педроса от почти пет месеца насам – за последно той се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в средата на май на Льо Ман.

Маркес взе четвърти пореден полпозишън вчера на Сепанг, гонейки максимално силен резултат в надпреварата и увеличение на аванса си в генералното класиране. На старта обаче поведе Лоренцо, скоро изпреварен от Педроса. Хорхе започна почти от самото начало битката си с Маркес. Марк успя да го задмине в 14-ти завой 11 тура преди финала.

Резултатът означава, че и тримата пилоти на подиума запазват шансове да спечелят първенството. Единствен Маркес обаче може да се поздрави с титлата на Филип Айланд следващия уикенд.

Зад челната тройка Валентино Роси с втората Ямаха за пореден път финишира четвърти, като неговото състезание бе в голяма степен самотно. Алваро Баутиста (Грезини Хонда) се пребори за петата позиция с Кал Кръчлоу (Тех 3 Ямаха) и излезе шести в подреждането при пилотите – пред принудения да се оттегли заради счупен глезен Щефан Брадл.

Топ 10 попълниха Брадли Смит (Монстър Ямаха Тех 3), Андреа Довициозо (Дукати), Алекс Еспаргаро (Аспар) и Йони Ернандес (Прамак).