Начало Moto News МотоGP: Пилотите на Дукати сериозно мотивирани след двубоя на Инди

МотоGP: Пилотите на Дукати сериозно мотивирани след двубоя на Инди

25
0
Андреа Довициозо,Ники Хейдън

Пилотите на Дукати Ники Хейдън и Андреа Довициозо са сериозно мотивирани за добро представяне след постигнатите от тях резултати в надпреварата от шампионата на МотоGP на пистата Индианаполис в САЩ и поредната битка помежду им.

Хейдън и Довициозо водиха за трети път двубой помежду си този сезон (след Ассен и Лагуна Сека). Ники надделя в този сблъсък (макар и двамата да бяха изпреварени от съперника си от Ямаха Тех3 Брадли Смит) и финишира девети, докато Андреа попълни топ 10 на легендарното трасе.

След състезанието на Индианаполис знаем, че и двамата ни пилоти са безкрайно мотивирани. Веднага след Инди идва състезанието в Брно, където има доста промени в конфигурацията (спускания и изкачвания) – тя прилича в известна степен на тази на Муджело. Познаваме добре чешката писта и за нас ще е важно да започнем добре работата си, още от петък сутринта – коментира тийм мениджърът на Дукати Виториано Гуареши.

Битката на съотборниците предизвика сериозно внимание и коментари след финала на състезанието. Хейдън заяви, че случилото се е просто надбягване и че съекипникът му по принцип не допуска много грешки.

В последния завой на последната обиколка се докоснахме – вината за това бе моя. Бях решил какво и как искам да направя, когато вратата започна да се затваря. Не исках да ми отнесе предното колело. За съжаление Смит ни задмина и двамата. Освен това трябва да подобрим поведението на мотора в цяла състезателна дистанция – допълни Ники.

Довициозо определи надпреварата като стратегическа битка с Хейдън. Той бе сравнително доволен от това как построи двубоя от своя страна:

Във финалната крива обаче той искаше да ме задмине на всяка цена и използва особено агресивна маневра. Не го очаквах, тъй като не бях оставил толкова много място. Определено не беше сигурна маневра – докоснахме се, когато Ники излезе до мен. След това ни извикаха при рейс контрола, защото е важно тези неща да се изчистват веднага. Ядосах се да загубя цели две позиции, но няма смисъл да се създава напрежение, така че за мен всичко е приключило.

Довициозо е седми във временното генерално класиране на първенството с 87 точки, а Хейдън – девети със 72. Американецът си търси понастоящем нов отбор, след като тимът предпочете да привлече на негово място Кал Кръчлоу.