Начало Moto News MotoGP: Полпозишън за Маркес в първия старт за 2014

MotoGP: Полпозишън за Маркес в първия старт за 2014

27
0

Световният шампион Марк Маркес ще бъде начело на стартовата решетка в първото състезание за сезон 2014 в клас MotoGP за Гран пир на Катар. Пилотът на Repsol Honda, заедно с Алваро Баутиста и Брадли Смит са на първа редица.

Въпреки че за първи път Марк Маркес седна на мотоциклета си след повече от месец, след като си счупи крака при тренировки, той направи страхотна обиколка в края на сесията 1:54.507 и започва новия сезон от първа позиция. Всъщност, в свободните тренировки Маркес изобщо не даваше вид, че е толкова бърз и едва се вместваше в топ 10. По време на сесията Q2 до последно лидер в класирането бе Алваро Баутиста от екипа на GO&FUN Honda Gresini, Маркес бе втори, а общо петима пилоти се бяха събрали в една десета от секундата. Шампионът обаче завъртя бързата си обиколка в последните секунди насесията и оглави класирането, а Баутиста остана на 0.057 сек., а Брадли Смит (Monster Yamaha Tech 3) бе на 0.094 сек. С този резултат англичанинът за първи път в кариерата си стартира от първа редица и то след страховита катастрофа на третата свободна тренировка.

Още една отлична обиколка на Андреа Довициозо му донесе първото място на втора редица (Ducati Team)  и 4-о в класирането. Той изостана на 0,137 сек., а до него са двукратният световен шампион Хорхе Лоренсо (Movistar Yamaha MotoGP) и Дани Педроса (Repsol Honda Team), които са 5-о и 6-о време съответно.

На трета редица е Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP) , който изостана само на  0.364 сек., а до него е участникът в Q1 Кал Кръчлоу (Ducati Team). Сензационно представящия се на свободните тренировки Алекс Еспаргаро (NGM Forward Racing) остана 9-и, след като направи две катастрофи и бе под голямо напрежение в Q2. Валентино Роси ще стартира от незавидното първо място на 4-а редица, заедно с Андреа Яноне  (Pramac Racing) и новакът Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech3).