Начало Moto News MotoGP: Роси ще се бори за нова победа в оставащите пет старта

MotoGP: Роси ще се бори за нова победа в оставащите пет старта

57
0
Валентино Роси

Валентино Роси заяви, че ще се бори за нова победа в оставащите пет старта от шампионата на MotoGP. Легендарният италиански пилот спечели на Мизано в родината си. Това бе първи успех за Ямаха тази година, след като Хонда бе на върха в останалите надпревари.

Роси няма две победи в рамките на един сезон от 2010 г. насам. Той бе блестящ на Мизано, водейки битка с лидера в шампионата Марк Маркес и взе 81-а победа в кариерата си.

– Чудесно е, че отиваме на Арагон след успеха в домашното ми състезание. Направихме добра надпревара там и резултатът бе забележителен. Сега трябва да опитаме да повторим стореното на Мизано. Основната цел е да продължим в същия дух, да се борим за важни позиции всеки уикенд. Сега съм само на точка зад Дани [Педроса] в шампионата и искам да водя битка за позицията. Желанието ми е да съм силен навсякъде. Стъпка по стъпка стигнах до победата на Мизано и трябва да продължим така. Движим се в правилната посока! – обясни Валентино.

В същото време съотборникът му Хорхе Лоренсо заяви, че най-голямото му желание е да спечели първа победа за Ямаха на Арагон този уикенд. Последните три издания на старта там бяха взети от пилоти на Хонда, а в първото състезание през 2010 г. триумфира Кейси Стоунър с Дукати.

– Моторланд е страхотно трасе, но е една от малкото писти в календара, където досега не съм успявал да спечеля. През последните години конфигурацията изглежда пасва повече на съперниците ни. Но този сезон може да сме по-близо, тъй като правихме тестове там след Монмело и имаме някои отправни точки. Никога не се знае. Миналата година спечелих на Мотеги, която се води за писта на Хонда – беше огромна изненада. Не виждам защо да не постигна същото на Арагон! – каза Лоренсо.

Хорхе спечели полпозишъна на Мизано, но в състезанието не успя да поддържа темпото на Роси и финишира четвърти:

– Все още преследвам първа победа за този сезон. Не се случи и в Италия, но не се притеснявам. Дано направим добър уикенд на Арагон и да видим какво ще стане.