Начало Moto News MotoGP: Роси: Жалко, че паднах, защото вървях наистина добре в състезанието

MotoGP: Роси: Жалко, че паднах, защото вървях наистина добре в състезанието

57
0
Валентино Роси

Валентино Роси нямаше медиен брифинг вчера на Арагон, след като падна по време на състезанието от MotoGP на испанската писта. Пилотът на Ямаха бе приет в болница, където бе установено, че има сътресение на мозъка. Лекарите предполагаха, че Роси вероятно е загубил за момент съзнание при падането.

Малко по-късно Валентино си тръгна от болничното заведение въпреки желанието на лекуващия го екип да остане през нощта. Днес от тима му разпространиха обяснението на италианеца за инцидента.

– Валентино, как си днес?

– Добре съм, всичко е наред. Това е най-важното. Не се контузих твърде много като се изключи голямата цицина на главата ми. Снощи имах леко главоболие, но днес съм добре, на 100%. Жалко, че стана така, защото точно преди състезанието направихме промяна, която щеше да ми помогне много. Моторът бе силен, вървях добре, наваксах разликата в първите няколко обиколки и настигнах водещите пилоти. Чувствах се чудесно, правех състезание като хората, затова е жалко, че паднах. В известна степен съм доволен (от представянето дотогава), тъй като уикендът бе труден, но в неделя бяхме конкурентоспособни на писта, за която се предполага, че не ни пасва.

– Гледа ли състезанието? Какво би могъл да кажеш за катастрофата си и за представянето на съперниците?

– За съжаление стъпих на тревата, също като [Андреа] Яноне. Това винаги е много опасно, но още повече в такива ситуации – трасето бе мокро от сутрешния дъжд и нямаше какво да направя. Марк [Маркес] и Дани [Педроса] опитаха да останат на пистата със сликове, което бе огромен риск и в крайна сметка катастрофираха. В моя случай, ако бях излетял няколко метра по-рано, просто щях да отворя кривата. Вместо това настъпих тревата и паднах.

– Предстоят три последователни старта в Азия и Австралия. Как виждаш идващите надпревари?

– И трите старта са прекрасни, познавам пистите много добре и ги харесвам всичките. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си, както и в последните състезания.