Начало Moto News МотоGP: Роси не се отказва да се бори за топ 3

МотоGP: Роси не се отказва да се бори за топ 3

50
0
Валентино Роси

Валентино Роси не се отказва да се бори за място в топ 3, след като финишира четвърти на пистата Брно в Чехия. Пилотът на Ямаха се бори по време на почти цялата надпревара с Алваро Баутиста (Грезини Хонда) и надделя в битката, но не бе на подиума.

Роси нямаше скоростта на първите трима в състезанието (Марк Маркес, Дани Педроса и съотборника му Хорхе Лоренцо). Той е четвърти във временното генерално класиране в шампионата със 143 точки. Деветкратният световен шампион обясни след финала, че представянето на водещото трио е било впечатляващо, но той няма да се откаже от опитите да стигне почетната стълбичка и да намали разликата спрямо съперниците си.

Състезанието ми на Брно бе по-добро от това на Инди. Първите трима в колоната бяха впечатляващи, наистина много силни. За съжаление аз финиширах 10 секунди след победителя, взимайки още едно четвърто място. Желанието ми е да съм по-напред, така че имаме работа за вършене. Опитахме се да подобрим настройките, но изглежда не сме се справили съвсем. Освен това имах повече проблеми в началото на надпреварата. Няма да се откажем и ще се постараем в следващия старт да сме по-силни – бе категоричен Роси.

Според него Хонда имат предимство в момента спрямо Ямаха, като италианецът говореше за заводските машини на Маркес и Педроса.