Начало Moto News МотоGP: Роси: Почивката ми бе нужна, за да презаредя батериите си

МотоGP: Роси: Почивката ми бе нужна, за да презаредя батериите си

82
0
Валентино Роси

Валентино Роси няма търпение да се върне на писта този уикенд, когато шампионатът в МотоGP се подновява с надпреварата на Индианаполис.

Пилотът на Ямаха заяви, че почивката му е била необходима, за да презареди батериите си. Той спечели четири подиума през състезателната година досега, включително първа победа от 2010 г. насам и е четвърти във временното генерално класиране.

Сезонът е значително по-добър за Доктора в сравнение с предишните, когато караше в Дукати. Той спечели първата надпревара на Индианаполис – през 2008 г., която бе прекъсната заради ураган. От тогава обаче не се е качвал на почетната стълбичка на легендарната писта.

Имам страхотни спомени от Индианаполис и съм щастлив, че се връщам там с моя М1, въпреки че като цяло пистата не е сред любимите ми. Почивката обаче ми бе необходима, за да презаредя батериите си, макар по средата да имахме два дни тестове. На Инди е първият от три поредни старта и ще е особено важно да постигнем добри резултати навсякъде. С отбора имаме още доста работа по М1. От тази гледна точка ни предстоят три натоварващи седмици, но се чувстваме готови за предизвикателството – коментира Роси.