Начало Moto News МотоGP: Роси се радва много на подиума си в Муджело

МотоGP: Роси се радва много на подиума си в Муджело

31
0
Валентино Роси

Валентино Роси сътвори истинско чудо и показа старото си аз на Муджело миналия уикенд, където бе десети на старта, а след финала се качи на подиума. Легендарният мотоциклетист се състезаваше в своята Гран при №300 и видя карирания флаг 2,7 секунди след победителя Марк Маркес.

Третото място бе първи подиум за Роси на Муджело от 2009 г. насам. Той бе непобедим на тази писта в периода 2002-2008 г.

Уикендът бе малко труден за мен. Бях наясно колко ще е сложна ситуацията, след като стартирам от четвърта редица, а на всичкото отгоре сутринта (преди надпреварата) имах проблем със скоростната кутия. Допуснахме малка грешка. Човешки пропуск. Затова за съжаление изтървах загрявката. Излязох с другия мотор, но той бе с различни настройки. Както и да е, свършихме добра работа в пита и машината бе наред за надпреварата. Извадих късмет в началото, когато изпреварвах. Излязох трети доста бързо, но Марк вече бе на 1,4 сек напред. Надявах се въздушната струя да помогне, но се оказах твърде назад. За съжаление постепенно изостанах от него и Хорхе. Опитах различен режим за управление, но за два тура загубих 1 секунда. Затова върнах предишния реглаж и не беше чак толкова зле – обясни Роси.

Той добави, че битката между съотборника му в Ямаха и пилота на Хонда е била страхотна за наблюдение. Валентино се опитал да се държи близо до тях, в случай, че допуснат грешка или се докоснат, или отворят прекалено някоя крива.

Въпреки всичко съм щастлив, защото темпото ми бе добро. Загубих съвсем малко скорост и карах доста прилично. Доволен съм и че се върнах на подиума на Муджело след пет години. Това бе най-емоционалният момент за мен досега през сезона. Мисля, че около почетната стълбичка имаше към десет хиляди души, всичките с жълти шапки. Беше страхотно, фантастично и наистина много специално – заради този момент исках да съм там горе. Изключително горд съм, че го постигнах, защото да заслужиш мястото си в топ 3 е невероятно – каза още Роси.

Феновете на италианеца са му безкрайно предани и го подкрепят и в най-хубавите, и в най-лошите моменти от кариерата му. Според него самия причината за тази огромна любов е начинът, по който се състезава.

Много хора следят надпреварите, тъй като са наясно, че когато съм бърз – повече в миналото, малко по-малко сега! – състезанието е истинско забавление. Ако съм в състояние да се боря, давам всичко от себе си, за да спечеля. Три поредни подиума са добро постижение, сега съм втори в шампионата. Наистина вървя хубаво и сега се надявам да дисквалифицират Марк за три-четири старта! Така на всички ще им е по-интересно! – пошегува се Роси. – Аз искам пак да печеля. Това е целта. Ще се постарая да остана в битката с Марк и Хорхе в Барселона.