Начало Moto News МотоGP: Спирането е ключът в битката с Хонда, смята Лоренцо

МотоGP: Спирането е ключът в битката с Хонда, смята Лоренцо

37
0
Хорхе Лоренцо

Спирането е ключът в битката с Хонда, смята пилотът на Ямаха Хорхе Лоренцо. Испанецът спечели последния старт от първенството – Гран при на Великобритания, изпреварвайки Марк Маркес с по-малко от десета от секундата. И докато голяма част от вниманието около отбора е съсредоточено върху безстепенната скоростна кутия и въвеждането й, то според Лоренцо и други неща ще помогнат в борбата със съперниците.

Очевидно е, че искам да подобря спирането си – моторът ни не ми дава особена увереност точно в този аспект, при сериозно намаление на скоростта. Подобрихме нещата през уикенда на Силвърстоун, но в нормална ситуация Хонда са по-силни от нас в това отношение. Трудно ми е да се боря с тях в подобни моменти. Скоростта ни в завой е страхотна, така че ако те спират по-късно и отворят малка разлика, аз мога да вляза от вътрешната страна – обясни Лоренцо.

Пилотът допълни, че с Ямаха се надяват да има резултати от работата им в този аспект занапред:

– Това ще направи борбата ми по-лесна, както преди, когато имах страхотно спиращ мотор.

Смята се, че безстепенната скоростна кутия, която Ямаха все още не използват в надпревари, ще допринесе за стабилността при спирания. Има вариант тя да влезе в употреба на Мизано, но засега не е сигурно дали в самата Гран при на Сан Марино или в още един тест след надпреварата.

Лоренцо е трети в генералното класиране на шампионата. Той е само на 9 точки зад Дани Педроса, докато разликата спрямо Маркес е значително по-сериозна – 39 пункта.