Начало Moto News Кейси Стонър замина за операция в Австралия

Кейси Стонър замина за операция в Австралия

61
0
Кейси Стонър

Екипът на Repsol Honda обяви, че Кейси Стонър си замина от Бърно вечерта преди състезателния уикенд. Той отпътува за родината си Австралия, след като докторите установиха, че трябва да му бъде направена операция на контузения глезен.

Стонър има няколко контузии на десния глезен, включително и малки счупвания на тибията и фибулата. Това стана по време на квалификацията в Индианаполис, когато пилотът направи хайсайд. Австралиецът участва в състезанието в неделя на Инди и стана 4-и, като в края на дистанцията бе изпреварен от Андреа Довициозо за последното място на подиума. Стонър се оттегля в края на 2012 г. от Гран При, като сега изостава с 39 т. от лидера в шампионата Хорхе Лоренсо с Yamaha 7 кръга преди края на шампионата.

Медицинският екип на Стонър в Австралия е разгледал резултатите от ядрено-магнитния резонанс и в последния момент му препоръчаха да се оттегли от състезанието и да хване самолета за незабавна операция. Неучастието на Кейси в Чехия почти стопи надеждите му за спечелване на трета титла във висшия клас. Стонър ще отсъства и от тестовете в понеделник след състезанието. Най-вероятно той ще има възможност да стартира на следващия 13-и кръг в Мизано на 16 септември.

Съотборникът на Стонър – Дани Педроса ще бъде сам от отбора този уикенд в Бърно. Дани е на 18 т. след Лоренсо.