Начало Moto News МотоGP: Кейси Стонър се надява да се върне на писта за Филип...

МотоGP: Кейси Стонър се надява да се върне на писта за Филип Айлънд

34
0
MotoGP,Кейси Стонър

Шампионът в МотоGP Кейси Стонър се надява да се върне на писта за домашния си старт на Филип Айлънд през октомври. Австралиецът се прибра в родината си, където ще оперират контузения му в квалификацията на Индианаполис глезен. Той има огромно желание да се състезава пред родна публика в надпреварата (която ще е на 28 октомври) преди да се оттегли от спорта през ноември.

Стонър има пет поредни победи на Филип Айлънд и ако участва, може да се бори за рекорден шести успех.

Целта ми в момента е да съм обратно на писта на Филип Айлънд. Това е надпреварата, която не искам да пропускам, но преди операцията не мога да твърдя със сигурност кога ще се състезавам отново – заяви той.

Засега очакванията са Кейси да се възстанови от контузията си за около седем седмици. Той бе посъветван от лекарите да не се състезава в Чехия миналия уикенд, за да не си причини още по-големи проблеми с крака.

В същото време пилотът на Хонда заяви, че няма никакво намерение да остава в спорта още година, за да приключи кариерата си на по-добра позиция. В момента е трети в генералното класиране – зад Хорхе Лоренцо (Ямаха) с 245 точки и съотборника си Дани Педроса с 232. Активът на австралиеца е 186 пункта.

Не съм в шампионата, за да чакам удобна възможност да приключа участието си в него като в приказка. Няма да карам догодина. Може да се случи нещо подобно (като инцидента на Индианаполис – б.р.) или друго да се обърка. Все още ми предстои да завърша настоящия сезон и желанието ми е да се върна към надпреварите възможно най-бързо – допълни Стонър.

Той ще провери на какъв етап е възстановяването му още преди Гран при на Малайзия (която е на 21 октомври).

Ако няма опасност от допълнителни контузии, ще се пробвам. Болката не ми пречи, но ако има шанс да си докарам нещо по-лошо, няма смисъл да карам – обясни 26-годишният състезател.