Начало Moto News MotoGP: Стонър тества мотоциклета на Honda за 2014 г. в Мотеги

MotoGP: Стонър тества мотоциклета на Honda за 2014 г. в Мотеги

34
0

Австралийският пилот Кейси Стонър, който официално приключи кариерата си в края на миналия сезона, направи тест на мотоциклета на Honda за сезон 2014 на пистата Мотеги в Япония. Изпитанието бе в два дни, но Кейси работи пълноценно само във втория, тъй като в първия почти цял ден валя дъжд.

В първия ден Стонър направи само 6 обиколки, но във втория завъртя 47 тура и изцяло изпълни тестовата програма на HRC. Първо Кейси изпробва някои новости на машината RC213V за 2013 г., а след това седна на прототипа за 2014 г. Това е същия мотор, който пилотите на Repsol Honda Марк Маркес и Дани Педроса тестваха в Арагон.
Кейси Стонър каза: „Благодарение на това, че във втория ден се оправи времето и дори беше горещо, успяхме да покажем добро време и да работим по нашата тестова програма. Беше продуктивен ден и това, което трябваше да свършим за два дни, го направихме за един. Беше приятно да видя отново отбора, въпреки е не всички бяха на теста. Благодаря на Honda за цялата поддръжка. Много ми хареса да седна отново на мотоциклета след 9 месеца прекъсване. Доволен съм как мина теста. Но това не променя моето решение да се върна на пистата с waildcard за някои кръгове. Не планирам да се състезавам.

Изпълнителният вицепрезидент на Honda Racing Company (HRC) Шуей Накамото каза: За двудневния тест на Кейси успяхме да съберем в много информация и идеи за развитие. Следователно ние имаме намерение да увеличим темповете по разработка на байка и се надявам, че с него ще успеем да постигнем победа още в този шампионат. Концентрирани сме на изключително върху RC213V, но и в бъдеще ще използваме Кейси за доработките на байка MotoGP Production Racer.