Начало Moto News MotoGP: Suzuki представи новия тим и мотора GSX-RR на Сепанг

MotoGP: Suzuki представи новия тим и мотора GSX-RR на Сепанг

58
0

Suzuki представи изцяло новия си пилотски състав за MotoGP през новия сезон. Това е Андреа Яноне, който миналата година спечели Гран При и новакът в класа Алекс Ринс, който дойде от Moto2, където бе претендент за титлата. На пистата Сепанг бе представен и новият мотоциклет GSX-RR за 2017 г.

Новият екип на Suzuki Ecstarбе представен преди началото на първите тестове на Сепанг утре от мениджъра на отбора Давиде Бривио, който говори за плановете на екипа за 2017 г. След това бяха показани и новите пилоти Яноне и Ринс. Алекс обясни как се е възстановил след катастрофата във Валенсия, където контузи гърба си. След това директора на тима Сатору Терада и  техническия мениджър Кен Каваючи разказаха за дебюта на двамата пилоти с номера 29 и 42.

Отборът започва сезона с оптимизъм, след като само два сезона след като рестартира проекта си за MotoGP, и изпусна пилот като Маверик Винялес, който миналата година спечели първата победа за тима от 2007 г. насам. Винялес отиде в Ямаха, но пък Suzuki побърза да подпише договор с Андреа Яноне. Италианецът освободи място на Хорхе Лоренсо в Ducati. Но след това спечели първата си победа в MotoGP в Австрия, която бе и първата за Ducati от 2010 г. насам.

Яноне каза: „Наистина съм щастлив да започне това ново приключение! Suzuki за мен винаги са били икона на мотоспорта и се надявам да спечели симпатиите на фенове и ентусиасти, като са го правили най-големите състезатели, които са били част от историята на този велик отбор! Предстоящият сезон е голямо предизвикателство, но в същото време огромна мотивация за мен след няколко години, прекарани в една и съща марка. Тази промяна в кариерата ми е стимулираща и аз съм нетърпелив да върна на Suzuki интереса и вниманието, което ми оказаха. Очаквам с нетърпение новия сезон с новите сини цветове и ще се постарая да постигна възможно най-добрите резултати за отбора!

Звездата от Moto2 Ринс се смята за изключително бърз пилот, който може да тръгне по стъпките на Винялес. Той подписа с тима, което означаваше, че няма място за Алеиш Еспаргаро, който е в тима от връщането му на пистата през 2015 г. Докато  Яноне направи дебют за Suzuki във Валенсия през ноември, Ринс бе приет в болница с травми на гърба и бе принуден да пропусне частния тест на Херес. Ринс казва: „Основната цел на всеки пилот е да влезе в клас MotoGP, защото това е върха на мотоциклетизма. Да го направя с екипа на Suzuki е най-добрият начин някога бих могъл да си представи. Отборът е невероятен вниманието, което ми бе оказано от първата минута бе фантастично. Моторът е страхотен, така че аз съм много доволен, много мотивиран и много благодарен на Suzuki за доверието в мен. Надявам се това да бъде една фантастична година.“

Новият GSX-RR е във вече познатата синьо-жълта цветовата схема, с основен спонсор Ecstar. Технически новият мотор е еволюция на машината от 2016 г., като са направени ревизиите по двигателя, шасито и особено на електроника. Благодарение на четирите подиуми на Винялес, Suzuki вече не отговаря на условията за привилегиите. Така че няма да има право на промени в двигателите, частни тестове и развитие на двигателя по време на сезона.