Начало Moto News MotoGP: Тито Рабат ще кара в Estrella Galicia 0,0 Marc VDS през...

MotoGP: Тито Рабат ще кара в Estrella Galicia 0,0 Marc VDS през 2016 г.

53
0

От екипа на Estrella Galicia 0,0 Marc VDS обявиха, че са подписали договор с Тито Рабат за сезон 2016. Шампионът в Moto2 ще кара във висшия клас MotoGP през 2016 г. за отбора със заводски мотоциклет Honda RC213V.

Това е наградата на 26-годишният испанец, който донесе на Estrella Galicia 0,0 Marc VDS тяхната първа шампионска титла след като счупи рекордите през 2014 г.  Рабат доминираше в клас Moto2 през миналата година, като спечели повече точки от всеки друг пилот в 67-годишната история на средния клас, грабна 7 победи и стъпи 14 пъти на подиума, за да сложи короната.

Този рекорд, както и ангажиментът му към Estrella Galicia 0,0 бяха причината да се разработи проект, в който тимът играе важна роля и предостави на Рабат възможността да стане съотборник на Скот Рединг в тима от MotoGP за сезон 2016.

Рабат гледа към новото предизвикателство с надежда и за първи път тества заводски мотоциклет Honda RC213V на пистата Моторланд Арагон след състезанието миналата неделя. Пилотът на Estrella Galicia 0,0 Marc VDS направи 60 обиколки  и веднага бе впечатлен от силата и потенциала на машината на Honda за MotoGP. Тестовете за шампионата в MotoGP през 2016 г.  ще започнат веднага след Гран При на Валенсия, а сега Рабат се е концентрирал за последните 4 състезания, защото запази надеждите си за шампионска титла, особено след като спечели в Арагон.