Начало Moto News MotoGP: Тежък инцидент със Симончели спря състезанието на Сепанг

MotoGP: Тежък инцидент със Симончели спря състезанието на Сепанг

69
0

Гран при на Малайзия в клас MotoGP бе спряна на втората обиколка заради тежка катастрофа на Марко Симончели, който след лоусайд бе ударен от Колин Едуардс и Валентино Роси. След това състезанието бе отменено изцяло.
Инцидента стана на завой 11. Мотоциклета на Симончели загуби частично сцепление и пресече пътя на Едуарс и Роси. След това италианският пилот остана да лежи на трасето. Шлемът му беше излетял от удара. Състезанието бе спряно с червен флаг, а след това бе отменено. Засега няма информация за състоянието на Симончели.
В другите два класа титлите останаха да де решават на следващото състезание във Валенсия. Томас Люти спечели в клас Moto2, като изпревари в 16-ата обиколка претендента за титлата Щефан Брадъл. След това състезанието бе спряно заради инцидент с Аксел Понс, който бе откаран в болница, но без сериозни наранявания.
В клас 125 куб. см Нико Терол също не можа да спечели титлата предсрочно, след като завърши пети на Сепанг. Победата бе за Маверик Винялес, а другият претендент за титлата – Йохан Зарко завърши трети. Така всичко ще се решава във Валенсия.