Начало Moto News MotoGP: Триумф на Лоренсо в Мизано

MotoGP: Триумф на Лоренсо в Мизано

27
0

Хорхе Лоренсо спечели втора поредна победа през този сезон, като финишира първи в Гран при на Сан Марино на пистата Мизано. Световният шампион пое лидерството от старта, контролираше състезанието през цялото време, а лидерът в шампионата Марк Маркес би съотборника си Дани Педроса в битка за второто място.

Победата на Мизано донесе нов славен резултат за Лоренсо, който печели на трасето в Адриатика за трети пореден път. Това е 49-а победа в кариерата му и 28-а във висшия клас. Нещо повече, пилотът от Майорка печели и на двете италиански писти от календара трети пореден сезон. Хорхе стартира втори, но отмъкна веднага лидерството на заелия първата позиция Маркес, който пък изостана до 3-о място в първата обиколка. Маркес падна по време на warm-up сесията, който бе спечелена от Лоренсо и това до някъде се отрази на психиката на младия пилот. В по-късна фаза на състезанието Марк изостана още – до 4-о място, тъй като направи грешка на 8-ия завой, но после атакува и изпревари Валентино Роси и съотборника си от Repsol Honda Team Педроса. Двамата пилоти на Honda продължиха битката помежду си, докато Лоресо трябваше само да поддържа преднината си.

Сега Маркес води в шампионата с 34 т., пред Лоренсо, а с толбкова точки е и Педроса. Роси и пилотът на Monster Yamaha Tech3 Кал Кръчлоу също са сред пилотите, които матечатически могат да спечелят титлата. Доктора завърши на 4-и на Мизано, която е домашната му писта, защото домът му е на 10 км от нея. Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP) стана 5-и, а след него бе Кръчлоу. Седми бе Алваро Ваутиста (GO&FUN Honda Gresini), който миналата година спечели първия си подиум в MotoGP на това трасе. Андреа Довициозо би съотборника си от Ducati Team Ники Хейдън за 9-о място, а 10-и бе Микеле Пиро (Ignite Pramac Racing).