Начало Top Moto News MotoGP удължи договора си с Мишлен до 2026

MotoGP удължи договора си с Мишлен до 2026

90
0
Мишлен
снимка, Мишлен
Мишлен ще продължи да бъде екслузивен доставчик на гуми в клас MotoGP поне до края на 2026. Френският производител подписа нов тригодишен договор с промоутърите на шампионата Дорна.

Mишлен се завърнаха в световния шампионат по мотоциклетизъм през 2016 след осемгодишна пауза. Французите замениха Бриджстоун като единствен доставчик на гуми в кралския клас. Това изигра ключова роля в изравняването на силите между отборите. Главното свидетелство за това е, че 10 от общо 15 най-малки разлики на финала са се случи от сезон 2018 насам.

Настоящият договор на Мишлен изтичаше в края на 2023, но  френската комания се договори с промоутъра на шампионата за неговото удължаване.

„Много сме горди да обявим, че продължаваме сътрудничеството си с Мишлен до 2026. Те са много важен партньор за MotoGP откакто се завърнаха през 2016. Също така ни помогнаха да създадем една от най-великите ери в историята на шампионата. Радвам се, че ще си партнираме цяло десетилетие и се надявам да надградим постигнатите успехи. Това споразумение е страхотна новина за всички в падока“, заяви изпълнителният директор на Дорна Кармело Еспелета.

„Много сме доволни от резултатите, които постигнахме след завръщането ни в шампионата. Особено се гордеем с технологичния напредък, постигнат с нашите продукти и многото подобрени рекорди на пистите. MotoGP предлага на феновете завладяващ спектакъл, несравним с никой друг в моторния спорт“, заяви изпълнителният директор на Мишлен Флорент Менего.

Също така френският производител ще бъде основен спонсор за едно Гран при през следващите няколки години.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.