Начало Moto News MotoGP: Винялес стартира първи на Мизано, Маркес отново падна

MotoGP: Винялес стартира първи на Мизано, Маркес отново падна

67
0

Маверик Винялес постигна най-добро време в квалификацията за Гран при на Сан Марино и ще стартира от първа позиция на пистата Мизано в кралския клас MotoGP. Пилотът на Yamaha  постигна време от 1:32.439 мин в предпоследната си бърза обиколки и изпревари с 0.162 сек лидера в шампионата Андреа Довициозо с Ducati.

Първата редица допълни шампионът Марк Маркес с Repsol Honda. Испанецът изостана само с 35 хилядни от Дови. Маркес можеше да се класира поне с една позиция по-напред, но правейки още по-бърз тур, той падна. Така той повтори случилото се от тренировките, като отново имаше шанс, и се измъкна без контузии.

В първата квалификация най-бързи бяха Алваро Баутиста и Карел Aбрахам със сателитните мотори на Ducati. Така те се класираха за същинската втора квалификация. В нея битката бе между Винялес, Довициозо и Маркес.

Хорхе Лоренсо с Ducati, който неизменно печелеше първите стартови позиции на Мизано през последните 3 години, първи излезе на пистата. Четири минути след старта Винялес и Маркес започнаха да си разменят първото място, като Дани Педроса с Repsol Honda също се намеси за кратко в тяхната гонитба.

90 секунди преди края на квалификацията, след като машините бяха сменени, Довициозо направи отлична обиколка и излезе на първата позиция с 1:32.616 минути. Минута по-късно обаче Винялес показа класа и спечели полпозишъна с преднина от 0.162 сек.

От втора редица ще потеглят Кал Кръчлоу с LCR Honda, Лоренсо и Йохан Зарко с Monster Yamaha Tech 3. Педроса остана 7-и, а най-бързият от петък Данило Петручи от OCTO Pramac Ducati 8-и. 

Резултати от втората квалификация