Начало MotoGP News И MotoGP организира виртуална надпревара

И MotoGP организира виртуална надпревара

164
0

След Формула 1 и MotoGP организира виртуална надпревара. Тя ще се проведе тази неделя (29 март) и ще се излъчва директно в официалния YouTube канал на шампионата. Началният час е 15 CET (16 часа българско време). Състезанието е кръстено #StayAtHomeGP.

Пилотите на Хонда Марк и Алекс Маркес ще участват в надпреварата, която ще е на виртуалната версия на пистата Муджело и ще е 6 обиколки.

„Всички изживяваме труден момент и ще е хубаво да се позабавляваме, феновете да погледат малко екшън”, сподели Марк Маркес.

„Правим това за всички, които обичат MotoGP. Искаме да изживеят нещо хубаво в тези невероятно трудни дни”

„Аз съм си у дома. Тренирам колкото мога, пазя се. С Алекс играем заедно официалната игра, но сега трябва да се отнесем сериозно към нея. Няма значение на какво се състезаваме – ние сме пилоти и искаме да спечелим! И тъй като надпреварата ще е само шест тура, то ще можем да атакуваме и натискаме през цялото време.”

Алекс Маркес допълни, че състезателите носят отговорност да призовават хората да изпълняват препоръките на властите и да си останат вкъщи.

„Ако те не могат да дойдат на надпревара, то ние ще им организираме такова. Мислех, че „състезателният” ми дебют ще е малко по-различен, но и предстоящия очаквам с нетърпение. По принцип съм доста сериозен, когато играем с приятели, така че не съм съвсем новак в играта, но не знам на какво ниво са останалите. Муджело е интересна писта – много бърза, а особено в първия завой може да стана сериозни размествания”, допълни Маркес младши.

В състезанието освен братята Маркес ще участват още Маверик Винялес (Ямаха), Фабио Куартараро (Сепанг Рейсинг), Алекс Ринс и Хоан Мир от Сузуки, Франческо Баная (Прамак Рейсинг) и др.