Начало Moto News MotoGP: Яноне бие Роси само с 4 хилядни на Ассен

MotoGP: Яноне бие Роси само с 4 хилядни на Ассен

53
0

Само с 4 хилядни от секундата Андреа Яноне от заводския екип на Ducati победи Валентино Роси с Yamaha и остана най-бърз след първите две тренировки за Гран при на Холандия на пистата Ассен.

Още в първата свободна тренировка FP1, въпреки дъжда, който валя по време на сесията на Moto3, пилотите решиха да изпробват сликовете. Най-добро време даде Яноне от Ducati Team – 1:34.349 и оглави класирането на сесията. Другият пилот на тима – Андреа Довициозо остана на 0.226 сек. от съотборника си и постави Ducati на първите две места. Трети стана Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech 3), tкойто стана единственият пилот, който не кара Ducati в топ 5. Еспаргаро бе на 0.3 сек. след Яноне. Топ 5 допълниха Скот Рединг  (Octo Pramac Yakhnich) и Данило Петручи (Octo Pramac Yakhnich) с еднакво време – 1:34.660.

На FP2 на пистата в Ассен дъждът се размина, а като огря слънце, веднага топ постиженията слязоха под 1:34мин. Марк Маркес (Repsol Honda) бе първият от топ пилотите който завъртя обиколка за 1:33 мин. Няколко пилоти стартираха на Ассен с нови части и елемнти по моторите. Двамата от Movistar Yamaha MotoGP стартират в Ассен с нова рама на моторите. Кал Кръчлоу пък има нови, по-големи по площ крила на своя LCR Honda. Същите използва и Маркес на своя Honda.

Яноне веднага направи бърза обиколка и подобри времето си, като постигна на пистата с дължина 4.5 км време 1:33.591, като бе с 0.8 сек. по-бърз от постижението си сутринта. Заради наказанието си от Барселона, италианецът ще стартира последен, но показа на какво е способен. Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP) остана само на 0,004 сек. Ассен е една от любимите писти на Роси със 7 победи във висшия клас. С време 1:33.724 Маркес се нареди в топ 3 и така на първите три места са байкове от 3 различни марки.

Заводската машина Suzuki GSX-RR, карана от Марк Винялес (Team Suzuki Ecstar), стана четвърти, като направи 1:33.892. Пети бе Хорхе Лоренсо (Movistar Yamaha MotoGP), който оформи топ5 и стана последният с време 1:33 сек. Шести остана Довициозо.