Начало Moto News MotoGP: Yamaha представи тима и новия мотор в Мадрид

MotoGP: Yamaha представи тима и новия мотор в Мадрид

174
0

Екипът на Movistar Yamaha MotoGP направи представяне на тима за новия сезон в Мадрид. Домакини на представянето бяха Исаскун Руис и Дилан Грей. Пилотите Валентино Роси и Маверик Винялес разкриха цветовете на екипа за 2018 г. Новата цветова схема, който бе показна малко преди края на представянето има малко повече синьо и бяло. Така Movistar Yamaha започна кампанията си през 2018 г. в Мадрид. Японският производител има по-големи амбиции през сезон 2018, като се надяват да са по-бързи от 2017 г.

Преди голямото представяне Масимо Мерегали – тим директора на Movistar Yamaha MotoGP, бе натоварен да анализира сезон 2018: „Беше наистина важно да тестваме във Валенсия и после на Сепанг. Така можем да сравним машините на две различни трасета с различни условия. В края на тези пет дни можем да определим базата на мотора. Валентино и Маверик ще тестват в Сепанг след няколко дни. Този първи тест от 2018 г. започва в неделя в Малайзия, където Yamaha направи частен тест в края на 2017 г.

Сега работата ще се съсредоточи върху повторното потвърждаване и разработването на новости, по които ще се работи. В Сепанг трябва да потвърдим това, което открихме през ноември. Тогава ще започнем да развиваме мотоциклета с нови части и елементи от Япония. Ще работим по електрониката, което не можехме да направим през ноември и очаквам да имаме подобрения в тази област. Миналата година имахме проблеми в тази област и сега нашата основна цел е да ги решим.“

След това двамата състезатели излязоха на сцената. Първо Валентино Роси говори за отминалия сезон и за очакванията му за 2018 г. После същото направи и съотборника му Маверик Виналес. Малко преди презентацията, Виналес че е продължил с още две години договора си с Yamaha. Накрая бяха показани двата нови мотоциклета Yamaha M1, които са по-бели и сини и са готови да започнат сезона в Сепанг тази неделя, в първия тест на годината. Валентино Роси започва 17-ия си сезон във висшия клас на Гран При.

Пилотът от Тавулия каза, че опитът му помага как да се решат проблемите, но тайната е в нещо друго: „Повече зависи от това как се чувствате и каква е вашата мотивация, ако все още се радвате да карате мотоциклет. Но с по-голям опит, свиквате да се справяте с всички проблеми, които имате през уикенда, за да бъдете в неделя възможно най-бързи.

Попитан за подготовката му за следващата година, пилотът на Movistar Yamaha MotoGP подчерта значението на тренировките, въпреки рисковете: „За мен е важно да продължавам да тренирам, особено през последните няколко сезона – във фитнес залата и на мотора. Ние караме на нашата писта и тренираме много на флаттрак. През сезона трябва подготовката да продължи, но малко по-малко, поради риска от контузии.

Така че трябва да се тренира колкото се можете повече, но разумно. Мисля, че този сезон е от ключово значение и можем да се справим по-добре от 2017 г. Тестовете са много важни, защото ще можете да разберете какво ще се случи през сезона. По време на тестовете трябва да работим усилено. Ще можем да се справим по-добре от миналата година. Трябва да работим много по М1, да се съсредоточим върху мотора, електрониката и детайлите, за да се опитаме да бъдем бързи и да използваме по-добре гумите.“