Начало Moto News МотоGP: Ямаха преследват първа победа на Арагон

МотоGP: Ямаха преследват първа победа на Арагон

29
0
Марк Маркес,Хорхе Лоренцо

Ямаха никога не са печелили състезание на пистата Арагон, но Хорхе Лоренцо върви повече от добре в последните стартове от МотоGP. Той надделя над изгряващата звезда на Хонда Марк Маркес на Силвърстоун и Мизано и е на 34 точки зад него в генералното класиране (с равен актив с Дани Педроса).

Определено нямам търпение да отида на Арагон, тъй като на тази писта направихме чудесен тест преди надпреварата на Ассен. Тогава бяхме най-бързи, а сега моторът ни е дори още по-добър. Сърбят ме ръцете да разбера как ще вървим сега. Чувствам се много добре физически, а и тренировките на Мизано преминаха прекрасно за нас, така че чувството преди Арагон е много положително – обясни Лоренцо.

В досегашните издания на надпреварата Хорхе подобрява всяка година позицията си – от четвърти през 2010-та през трети (2011-та) до втори миналия сезон. Тийм мениджърът Вилко Зееленберг признава, че стъпката до най-високото стъпало на подиума дава допълнителна, и то сериозна мотивация на тима:

Моторланд е предизвикателство за нас през последните години, но след победите в последните два старта желанието ни е най-после да разкрием тайната на Арагон. Вървяхме в правилната посока при тестовете там, така че да видим как ще се справим този уикенд. Хорхе е в чудесна форма, моторът също е значително подобрен. Мотивацията не ни е проблем.

Целта на съотборника на Лоренцо Валентино Роси пък ще е да се бори както с Хорхе, така и със съперниците от Хонда в преследване на първи подиум на това испанско трасе. Доктора обаче е въодушевен от последните новости по мотора на Ямаха и в частност от безстепенната скоростна кутия, въведена от Гран при на Сан Марино. Той бе четвърти в последните четири състезания от шампионата.

На теста на Мизано подобрихме различни аспекти по мотоциклета, така че много ми се иска да видя дали ще сме в състояние да направим още една стъпка напред в състезанието. Целта ми е да се боря с Хорхе, Дани и Марк. В скорошните тренировки на Арагон с Хорхе давахме добри времена с М1. Моторът работеше добре – допълни Роси.

Директорът на отбора Масимо Мерегали призна, че Ямаха отиват на Арагон с много сериозни очаквания.