Начало Moto News MotoGP: Зарко стартира първи на Льо Ман

MotoGP: Зарко стартира първи на Льо Ман

56
0

Йохан Зарко ще стартира от първа позиция в 5-ия кръг от MotoGP за Гран при на Франция на пистата Льо Ман. Пилотът на Yamaha Tech 3 изпревари с 0.1 сек шампиона и лидер в първенството Марк Маркес от Repsol Honda.

Това е първи полпозишън за френския пилот в домашната му Гран при от 30 години насам. За последно това стори Кристиан Сарон през 1988 г. Това е и втори пол за Зарко за сезона след този в Катар.

Двамата с Маркес на 2 пъти си размениха първата позиция в решителната квалификация, но в края Зарко бе по-бърз, като в последния си опит Марк не можа да подобри най-добрия си резултат.

Първата редица допълни Данило Петручи от Pramac Ducati, който изостана на 0.196 сек от най-бързия. При това Петручи трябваше да мине през първата квалификация, където постигна най-добро време, за да се класира за решителната втора.

Отлично се представи Андреа Яноне, който със Suzuki изпревари заводските машини на Ducati. Андреа Довициозо се анреди 5-и, а Хорхе Лоренсо 6-и. Те все пак изпревариха Джак Милър с другата машина на Pramac Ducati.

Отново далеч от лидерите бяха заводските пилоти на Yamaha. Маверик Винялес и Валентино Роси останаха едва 8-и и 9-и, с което завършиха третата редица. 

Дани Педроса с втория мотор на Repsol Honda, който стигна Q2 след минаване през първата квалификация и второ време в нея, остана едва 10-и. 

Пълни резултати от квалификацията