Начало Moto News Мотокрос: Майкъл Иванов четвърти в ЕМХ125

Мотокрос: Майкъл Иванов четвърти в ЕМХ125

300
0

На мотополигон Горна Росица край Севлиево започна надпреварата от световния и европейския шампионати по мотокрос.  В първия манш от надпреварата в ЕМХ125 отлично каране направи Майкъл Иванов с КТМ, който се класира 4-и.

В състезанието участваха двама български пилоти – Майкъл и Георги Георгиев. Първото място в първия манш зае Дейви Потиджес (Холандия) с КТМ, следван от Томас Силейка (Латвия) със същия мотоциклет и германеца Брайън Хсу със Suzuki. Чатвърти бе Майкъл, който направи отличен старт, изпревари други пилоти и се закрепи на 4-о място до финала, като поддържаше високо темпо. За младия Георги Георгиев със Suzuki, който учи в Испания, това е първо състезание за сезона и първо в европейския шампионат. Той стартира отлично, зае 11-а позиция и две обиколки я задържа, но след това не му достигнаха сили и започна да изостава до 28-о място.  Вторият манш в ЕМХ125 е утре сутринта.

В квалификацията в клас МХ2 добре се представи нашият Петър Петров с Yamaha, който зае 9-а позиция за утрешния старт. Най-бърз бе Арно Тонус (Швейцария) с Kawasaki, следван от световния шампион Джефри Херлингс (Холандия) с  КТМ, а трети стана Ромен Февър (Франция) с Husqvarna.

В кралския клас MXGP най-бърз бе германецът Максимилиан Нагъл от заводския тим на Honda. Малко преди квалификацията той каза за Moto Club, че трасето му допада и не е толкова кално, колкото е очаквал. Втори, на 1,411 сек. остана Джеръми ван Хоребек (Холандия) с Yamaha, а трети бе Готие Полен (Франция) с Kawasaki. Многократният световен шампион и лидер във временното класиране Антонио Кайроли  (Италия) с КТМ зае 4-о място, но заяви, че това още нищо не значи, тъй като има намерение да спечели състезанието.