Начало Moto News Мотокрос: Над 4000 гледат майсторите в град Левски

Мотокрос: Над 4000 гледат майсторите в град Левски

114
0

Завърши 3-ият кръг на Републиканския шампионат по мотокрос на мото-полигон Козар Белене, град Левски. В рамките на 2 дни близо 90 състезатели от няколко страни – България, Сърбия, Румъния и Турция мериха сили в отделните класове, а над 4000 зрители наблюдаваха техните битки.

В клас МХ65 безапелационен победител след два спечелени манша стана Кристиан Иванов, а след него се наредиха Ерай Хасан и Христиан Даков и тримата с мотоциклети КТМ. В клас МХ85 убедителен победител е Хакан Халми, който добави нови 50 точки в актива се като спечели и двата манша. Алекс Димитров и Момчил Иванов също се качиха на почетната стълбичка И в този клас всички призьори бяха с КТМ.

В клас МХ1 румънеца Адриан Радута и Николай Йовчев си размениха по една победа в двата манша, но в крайното класиране румънецът изпревари нашето момче, защото във втория манш зае второ място, докато Йовчев бе 3-и в първия манш. Радута спечели с актив от 47 точки, Йовчев е втори с 45, а трети – Тодор Тотев с 42 точки. В клас МХ2 големият ни талант Майкъл Иванов с КТМ беше безупречен и в двете надпревари и взе 50 точки. Втори е Валентин Роглев също с КТМ, а трети е Кристиан Ангелов с Yamaha. В клас МХ лидерът Мартин Тодоров със Suzuki показа, че се намира в невероятна форма и спечели двата манша. Втори остана Юлиан Райчев с Kawasaki, а трети остана Атанас Петров с КТМ.

В отборното класиране при мъжете пърди е Рейсинг тийм Цочев, втори са представителите на Панчо рейсинг тийм, а трети МСК Бяла рейсинг.

Следващият кръг от Републиканския шампионат ще се състои на 22 юни 2014 г. на мото-полигон  Летище Бършен в Сливен. Приятелите на моторните спортове ще могат да си дадат среща още следващия уикенд в Плевен, където ще се състои първия кръг от Републиканския шампионат, както и първия кръг от Източно-Eвропейския шампионат по Супермото.